Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler ( les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

EnMannInnlegg: 11730
godt spørsmål...

formell likestilling er å ha like rettigheter til å gjøre hva man vil og like muligheter til å gjennomføre det etter egen evne og vilje - altså slik vi har hatt det i Norge siden slutten av forrige århundre.

reell likestilling er likhet (når du har penger skal også jeg ha penger).

Når kvinner ikke automatisk blir like rike som Rimi-Hagen og Rema-Reitan eller når Nikita-Ellen ikke oppnår samme suksess som Aker-Røkke, hyler jentene om at det ikke er reell likestilling. Da regner de ut gjennomsnittslønn og ojer seg over diskriminering. Når ikke kvinner når like langt som menn i næringslivet eller når flere kvinner enn menn holder kontrollen hjemme, hyler de samme sirenene om mangel på reell likestilling.

Når kvinner tar alt ved samlivsbrudd sitter disse damene musestille og støtter seg til mannens gentlemannsgen og ryggmarksrefleks mot å slåss mot kvinner, og håper ingen merker hvor priviligerte de fortsatt er...

Du kan nemlig likestille kvinnen så mye du vil, men offerrollen og utilfredsheten kan du aldri ta fra henne. Hun skal fortsatt ha det hun ønsker seg servert på sølvfat med musikk til - fordi-hun-fortjener-det. Maktoverføringen hun krever kun i kraft av sitt kjønn, innebærer egentlig at hun forlanger å få leve i en liten kommunistisk lomme der hun høster sin andel av det et konkurrerende næringsliv og en kapitalistiske styreform produserer - utenfor all konkurranse.

TAILOR print TOM med T shirts
Fordi hun er kvinne.
:)

jotulInnlegg: 8423
jeg er ikke helt 100% enig i EnManns forklaring.

for meg er forskjellen mellom formell og reell likstilling selve holdningene *bak*.

den dagen Dagsrevyen ikke lenger lager portrettreportasjer hvis eneste store poeng er at dette er *første* mann eller *første* kvinne i en eller annen posisjon, den dagen har vi *reell* likestilling.

"hvordan føles det å være første mann/kvinne (stryk det som passer) i denne stillingen??"

åååhhh... grrr!


på den annen side er jeg ikke sikker på om jeg egentlig er tilhenger av et samfunn som etter min definisjon er "reellt likestilt". kjønn har faktisk noe å si i mange sammenhenger - i alle fall for meg - og i alle fall uformelt.

shirts TOM T TAILOR print med
HappyDermInnlegg: 4182
Formell likestilling: begge kjønn har etter loven stemmerett.

Reell likestilling: begge kjønn benytter denne stemmeretten og det er ingen problemer ved det.
FLORAL Jumpsuit Jumpsuit Jumpsuit FLORAL Wallis Jumpsuit FLORAL FLORAL Wallis Wallis Wallis C4wqTCU

EnMannInnlegg: 11730
HaHa HappyDerm da,

du har altså ikke reell likestilling du - hvis du selv velger å sitte på rompa hjemme isteden for å gidde å gå og bruke stemmeretten din...

Ikke rart mitt likestillingskåte sinnelag kommer til kort...
:)

HappyDermInnlegg: 4182
Det var et eksempel, som relativt enkelt forklarer forskjellen.

print T TOM shirts med TAILOR
Nå fins det jo land utenfor Norge hvor dette er en reell sak, selv om vi har oppnådd reell likestilling på dette området her.
Kvinner fortjener langt og glansfyllt hår, med masse volum som holder formen og revitaliserte hårstrå som ikke knekker.

Kvinner må få det de fortjener. Det er likestilling. Formell likestilling er bare ord på et papir. Reell likestilling er når shampoen faktisk er så god som reklamen lover.

tinkenInnlegg: 5988
Formell likestilling: Jeg er likestillt med en mann
Reell likestilling: Hvis jeg kan utføre samme ting - 10 ggr bedre, eller har svært gode kontakter. Ikke før.

Formell likestilling: Han er likestillt med en kvinne
shirts med print TAILOR TOM T
Reell likestilling: Hvis han kan fremlegge vanntette beviser på sin omsorgsevne, eller beviser på at eks.partneren mangler det. Ikke før.

PS. Jeg likte den revitaliserende ironien
tinken skrev:
"PS. Jeg likte den revitaliserende ironien"
* * *
Ironi? I henhold til hvor ofte ting blir sagt i offentlighet, er det ingen tvil om at det kvinner først og fremst fortjener er et glansfullt hår.

Hadde jeg vært kvinne hadde jeg anmeldt de som står bak slikt for seksualisert hån og latterliggjøring av folkegruppe.

Bortsett fra at hvis jeg var kvinne ville jeg vel sikkert ha elsket å høre at jeg fortjener at hårstråene mine ikke knekker.

Men nå er jeg bare en enkel mann og forstår ikke hvordan et hårstrå kan knekke, langt mindre hvordan dette kan utgjøre et problem. Kanskje kvinnehår knekker lettere enn mine?

tinkenInnlegg: 5988
Jeg hater den reklamen. Og jeg hater reklamen med bedroom-eyes ,hvite slacks og "med - og uten vinger" - også tilpasset string....der kvinner i flokk kaster sine komfortable dekkende truser ut av vinduer og balkonger slik at det formligen drysser truser i bybildet. Man skal være sexy - også når man menstruerer må vite.....

Jeg stønner oppgitt over reklamen der kvinner shamponerer seg med minst like høye stønn (som mitt av oppgitthet) - og der de med halvåpen fuktig munn smører seg inn med lotion med dvelende bevegelser - nermest uten en tråd.
For ikke å snakke om Dr Greve's underlivssåpe , som fyller en hel hånd før den liksom skal klaskes dit den hører hjemme...Hvem F bruker en halv flaske såpe DER??

Så jeg beklager ,FOTR - jeg trodde virkelig du ironiserte over tåpelighetene. Det skal ikke gjenta seg.

tinken skrev:
"Jeg hater den reklamen"
* * *
Godt å høre.


tinken skrev:
"Så jeg beklager ,FOTR - jeg trodde virkelig du ironiserte over tåpelighetene. Det skal ikke gjenta seg."
* * *
Tja. Hvor ironisk var det? Jeg vet godt at kvinner ikke er mer ensartede av holdninger og smak enn menn er, så jeg går ikke ut fra at alle kvinner liker den reklamen.
Men jeg tror de fleste menn kan skrive under på at når det er noe kvinner ikke liker, så vet de å si fra. Spesielt hvis det er noe de føler er krenkende. Og jeg har aldri hørt noen kvinnesakspolitiker, likestillingsombud eller noen annen reagere mot disse reklamene. Og det må da være en viss klangbunn for budskapet, ellers ville vel ingen ha brukt millioner av kroner daglig på å få det sagt igjen og igjen?

I mine øyne er det i alle fall ikke bare frekt, men nedverdigendeå fremstille kvinner som så til de grader selvopptatte og utseendefikserte. Dessuten stiller det kampen for kvinners legitime og egentlige rettigheter i et mildt sagt underlig lys når det messes om at det er slikt som dette kvinner "fortjener".

Men ettersom ingen kvinner reagerer særlig høylydt på dette så er det vel bare mitt altfor maskuline hode som ikke forstår kvinneting? Men la meg nå prøve å snu på det:

Hvis det hadde gått en reklame på tv som viste en smålubben og ubarbert gubbe i godstolen, med fotball på tv'en og en pils på bordet, og teksten "fordi du fortjener det" så hadde jeg nok ledd godt! ;-)
Wallis Jumpsuit Wallis TOP LACE LACE JUMPSUIT w1vF8q

tinkenInnlegg: 5988
FlightOfTheRat skrev:
Spesielt hvis det er noe de føler er krenkende. Og jeg har aldri hørt noen kvinnesakspolitiker, likestillingsombud eller noen annen reagere mot disse reklamene. Og det må da være en viss klangbunn for budskapet, ellers ville vel ingen ha brukt millioner av kroner daglig på å få det sagt igjen og igjen?
-----------------
Jeg vil anta at det ikke reageres fordi de fleste av oss ser viktigere saker i verden enn å klage på fordummende reklame. Jeg er også drittlei av "hurra, jeg har mensen"-reklamer fra bindprodusenter, men ignore-modus fungerer ganske bra.

Nå er dette ganske interessant ut ifra et markedsföringsperspektiv. Jeg kjenner ingen som egentlig _liker_ disse jentefokuserte reklamene. De er dumme og teite. Det samme gjelder mange andre reklamer, som feks alle verdens dubbete TV-spots. Men så vidt jeg har forstått, fungerer dette först og fremst ved at man appellerer til vår underbevissthet. Uavhengig av om man synes reklamen var bra eller ikke, så er en god reklame slik at man ubevisst legger merke til selve varemerket.

Det vil altså si at neste gang man går og kjöper shampo så kjöper man den man husker navnet på og har en referanse til - ikke den man likte reklamen på. Det er mye kjöpekraft hos kvinner og vi bruker mye penger på denne typen varer, så det kan forklare de relativt store mengdene med fjollete reklame. Dette gjelder forövrig ikke bare for kvinner - menn som handler forbrukervarer velger også ofte varemerker fra underbevisstheten på samme måte. Sender man Blenda-reklame ofte nok, vasker også menn skjortene sine Blenda-hvite. Jeg har til og med observert menn putte Organics-shampo i handlevognen - det er mulig de tror det er en snarvei til orgasme. ;-)

Jeg mener også å ha sett at kosmetikkfirma etc går cirka break-even på sine markedsföringsbudsjett, men at effekten er at de fjerner konkurrenter som _ikke_ driver tung markedsföring.

Jeg er enig i ditt poeng med en smålubben fyr i sofaen med en pils og "fordi jeg fortjener det". Vi har en helt annen tradisjon for reklamer i Norden - svärt mange av dem er humoristisk vinklet. Det er ikke tilfeldig at vi kårer årets beste reklame i beste sendetid. Men de internasjonale firmaene bruker masseprodusert reklame som altså virker godt selv om den er - i våre öyne - urteit.
Snipp1 skrev:
"Jeg vil anta at det ikke reageres fordi de fleste av oss ser viktigere saker i verden enn å klage på fordummende reklame."
* * *
Det kan jeg godt forstå. Og jeg er enig i det du sier om reklame generelt.

Men hvis noen hadde anmeldt enkelte av disse reklamemakerne for å fremstille kvinner på en fordummende og nedsettende måte, så hadde jeg forstått det også.
T print med TAILOR TOM shirts 26.10.06 07:13
FlightOfTheRat skrev:
Men hvis noen hadde anmeldt enkelte av disse reklamemakerne for å fremstille kvinner på en fordummende og nedsettende måte, så hadde jeg forstått det også.
-----------------
Først og fremst burde man vel anmelde mange reklamemakere for å ljuge. Jeg fatter faktisk ikke at de får lov til å lage reklamer som sier at man får stram ung hud på en uke av å dæsje på litt krem.

SmaukjærringInnlegg: 15490
EnMann: å få leve i en liten kommunistisk lomme der hun høster sin andel av det et konkurrerende næringsliv og en kapitalistiske styreform produserer - utenfor all konkurranse.

Åh, du mener slik menn alltid har hatt det?
Ja, det er mye sant i det, og det er jammen på tide at det ikke kun er menn som får høste.

Ubehagelig endringsprosess med smertelige virkemidler?
Ja, absolutt ikke den mest ønskelige prosessen, men tydeligvis nødvendig for å få likestilling også i praksis og ikke kun på papiret.

Vanskelig å svelge for noen?
Ja, helt tydelig, men sånn går no dagan...
Kan ikke lengre kun ta hensyn til de som ønsker å beholde all makt selv.

Sorry, EnMann.
Live with it

;-)

 

 

 

(Innlegget ble redigert 27.11.11 10:27)


tikkInnlegg: 26778

Formelt er det full likestilling. Når det kommer til hjem og barn har mannnen likevel lite han skulle ha sagt. Kvinner har en innebygd kultur for manipulasjon og intrige-spill.

shirts med EMBROIDERY Mavi print T FtU1w

jason_bourneInnlegg: 4269
EnMann: Når kvinner ikke automatisk blir like rike som Rimi-Hagen og Rema-Reitan eller når Nikita-Ellen ikke oppnår samme suksess som Aker-Røkke, hyler jentene om at det ikke er reell likestilling.

Nei! dette er formell likestilling hvor Rimi Hagen og hvem det måtte være deler store deler av overskuddet med de som faktisk gjør jobben.

I matvarebutikker er det oftest kvinner.Den urettferdige fordelingen speiler likestilling i ethvert hjem. Mor gjør alt husarbeidet og det faller noen smuler på henne.Egentlig skulle lønningsposen deles likt og begge ha like flott bil for eksempel.

TAILOR shirts T med print TOM
tikk: Når det kommer til hjem og barn har mannnen likevel lite han skulle ha sagt.

I de hjem der mannen tar sin del av oppgavene har han seff like mye han skulle sagt - men det nytter ikke å sitte på ræven å klage.


tikkInnlegg: 26778
HYYYL: I de hjem der mannen tar sin del av oppgavene

"sin del av oppgavene" vil i prakis si det dama til enhver tid definerer som hans oppgaver. Det er selvsagt ingen likestilling.

tikk: "sin del av oppgavene" vil i prakis si det dama til enhver tid definerer som hans oppgaver. Det er selvsagt ingen likestilling.

For noe tull, de fleste kvinner er ikke slik, unntak finnes det av begge kjønn.
Jeg kjenner endel menn som ligger i sofanen og tror at husarbeidet gjør seg selv, men igjen alle er ikke slik.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

print med TAILOR shirts T TOM TqIZ7wT print med TAILOR shirts T TOM TqIZ7wT print med TAILOR shirts T TOM TqIZ7wT print med TAILOR shirts T TOM TqIZ7wT print med TAILOR shirts T TOM TqIZ7wT print med TAILOR shirts T TOM TqIZ7wT
Overmateriale: 65% polyester, 35% viskose Materiale: Jersey Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C